4.1.2015

Juonitiivistelmä juhlaillalliselle saapuville



Leirille saavuttuaan leiriläiset tutustuivat pian Rautakanaan ja Nuolihaukkaan. Selvisi, että Nuolihaukka täyttää 25 vuotta ja hän vaikutti olevan hieman allapäin, sillä kukaan ei ole järjestämässä hänelle syntymäpäiväjuhlia ja tuskin edes muistaa koko syntymäpäiviä. Nuolihaukan mentyä pois Rautakana kuitenkin paljastaa leiriläisille, että hän on suunnitellut sunnuntaille yllätysjuhlia Nuolihaukkaa varten ja aikoo antaa tälle lahjaksi maagisen terhon. Lahja kuvaa Nuolihaukkaa hyvin, sillä tämä on suuri Ice Age-elokuvien oravan fani.
                           Myöhemmin samana päivänä leiriläiset törmäsivät uudestaan Rautakanaan, joka oli lähes neuroottinen terhon suojeluun liittyen, sillä hän pelkää niin paljon, että sille käy jotain. Lopulta leiriläiset antoivat Rautakanalle idean piilottaa terho metsään. Rautakana ei kuitenkaan tyydy pelkkään piilottamiseen vaan hän asettaa jopa valvontakameran kuvaamaan sitä jatkuvasti.
                           Illalla Rautakana ja Nuolihaukka vetivät vielä iltanuotion, jossa heräsi paljon selvittämättömiä kysymyksiä. Nuolihaukkaa nimittäin kiinnosti, että mistä Rautakanan nimi tulee. Rautakana esitteli jalassaan olevat hevosenkengät ja kertoi, ettei oikein tiedä, miksi tarvitsee sellaiset, mutta hän sai niiden takia koulussa lisänimen Rautakana, joka jäi elämään. Toinen ihmetystä herättävä käänne oli Rautakanan saama joululahja, joka oli nimetön kultainen lyhty. Vielä hämärämpää lahjasta teki se, että se vaikutti samanlaiselta mitä käytettiin viime vuoden talvileiri Nietoksella.
                           Yöllä jännitys tiivistyi, kun valvontakameran lähettämää kuvaa seurattiin Rautakanan opastuksella. Yht’äkkiä jo viime talvileiriltä tuttu Hevosmies sekä hänen mystinen seuralaisensa (joka muistuttaa vähän pukkia) vievät terhon! Jännitys ei loppunut tähän, sillä jotkut leiriläiset havaitsivat Hevosmiehen hiippailevan ulkona, mutta kiinni häntä ei saatu.
Seuraavana päivänä Rautakana oli käynyt rikospaikalla ja löytänyt sieltä lunnasvaatimuksen sekä tyhjän korin, johon lunnaat tulisi kerätä. Lunnasvaatimuksiin kuului esimerkiksi suuri määrä erilaisia karkkeja ja nötköttiä. Lunnaat tulisi palauttaa seuraavan päivän illalla. Johtuen siitä, että aikataulu oli niin tiukka, täytyi Rautakanan pyytää leiriläisten apua lunnaiden haalimisessa. Lunnaita pystyisi keräämään osallistumalla ohjelmaan parhaansa mukaan. 

Nuolihaukka ja Rautakana iltanuotiolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti