26.4.2016

Partioviikko

Viime viikolla vietettiin partioviikkoja, mikä näkyi lukuisina partiopukuun pukeutuneina oppilaina koulussa, Kampin edessä aamukahvia jakavina aktiivisina Pop up –kolon partiolaisina sekä lukuisina tapahtumina pitkin viikkoa.

Lippukunnassamme partioviikko lähti kunnolla käyntiin perinteisissä Yrjönpäivän juhlissa eli Yrjänöissä. Siellä meitä viihdytti vartio Pallokalat järjestämällään näytöksellä Pyhän Yrjön legendasta. Sen jälkeen oli vuorossa leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujien piti etsiä kadonneita trangian osia ja laittaa ne kokoon. Tunnelmaa rauhoitti lippukunnanjohtajan Henry Konnoksen pitämä puhe, jossa kerrottiin muun muassa retkien merkityksestä partiossa. Vielä ennen tapahtuman päättäviä yrjömuffinsseja ja –boolia julkaistiin lippukuntamme vuoden Yrjö ja Prinsessa. Vuoden Yrjöksi valittiin Nipa ja Prinsessaksi Timo, melko miesvaltainen pariskunta.

Pyhä Yrjö lyö julman lohikäärmeen.
Trangian kasausta hurjalla vauhdilla.
Perinteinen lippukunnanjohtajan puhe.

Seuraava tapahtuma johon lippukuntamme osallistui oli partiotaitokilpailu Törmä lauantaina. Kilpailuun osallistui lippukunnastamme kaksi vartiota: tarpojavartio Pallokalat sekä seikkailijavartio KilPa. Kilpailussa päästiin soveltamaan opittuja taitoja ja oppimaan myös uutta. Seikkailijoiden keskuudessa uusia kokemuksia oli ainakin sprayaaminen sekä paloauton sisältöön tutustuminen. Tarpojille taas mieleen painui istutuskaukalon väkertäminen ja kokkailu raekuurossa. Ajoittaisista vesi-, rae- ja räntäsateista huolimatta maaliin selvittiin kunnialla.
Paloautoon tutustumassa.Spraymaalia!

Oikeaoppinen ilmoittautuminen rastille.

Partioviikko huipentui kun Pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan piirien partiolaiset kokoontuivat Kohtaamisessa. Meidän lippukunnastamme osallistujia oli lähes 30 ja Helsinkiin lähdettiin aamulla Niipperin koululta. Aamupäivä vietettiin Kansalaistorilla, jossa päästiin kokeilemaan esimerkiksi sumoa, jalkapalloa kupla-asuissa ja ratsastamista rodeohärällä. Lopulta siirryttiin Senaatintorille, jossa oli lavaohjelmaa. Pallokalojen kerrottiin saavuttaneen Törmässä toinen sija ja Timolle myönnettiin ll luokan Mannerheim-solki. Virallisen osuuden jälkeen kuultiin Roihun leiribiisi ja muita kappaleita. Tanssimisen välissä käytiin myös syömässä nakkikeittoa. Päivän päätyttyä palattiin Niipperin koululle ja koteihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti