11.8.2014

Nokka kohti Skotlantia!

Tervetuloa lukemaan partiolippukunta Niipperin Nuolihaukkojen blogia! Sain kunnian avata pelin kertomalla huomenna starttaavasta maailmaprojektistamme - lisää taustastooria luvassa myöhemmin.

Tässä T-paitoja ja ruokailuvälineitä 15 vuoden kokemuksella kaoottisesti laukkuun sulloessa palaan hetkeksi viime tammikuuhun. Vaeltajaikäkauden ja samalla koko partio-ohjelman päättävästä maailmaprojektista oli ikätoverieni (n. 22-23-vuotiaat) keskuudessa puhuttu aiemminkin, mutta Nairobin ja Dakarin lentojen selailussa taustavireenä oli ollut, ettemme lopulta kuitenkaan tule toteuttamaan tätä. Niinpä otimme suunnitteluun mukaan uuden työkalun, realismin, ja alta aikayksikön selvisi kaikkia miellyttävä ja kiinnostava kohdemaa: Skotlanti. Ajankohdaksi valittiin 12.-17.8. täydentämään Väiski-leiristä alkavaa partioputkea.

Palkkatöiden ja muun ajanvietteen vuoksi potentiaalisia lähtijöitä karsiutui niin, että meitä jäi jäljelle vuokra-autollinen: Nuutti, Jori, Laura, Tuomas ja allekirjoittanut. Kevään ja kesän mittaan kokoonnuimme muutaman kerran kuuntelemaan Youtubesta säkkipillillä soitettua Amazing Gracea ja suunnittelemaan budjettia, vierailukohteita ja aikatauluja. Laadimme joitakin avustushakemuksia, ja otimme montaa kautta yhteyttä Edinburghin alueen partiolaisiin. Lopulta juuri paikalliskontaktien löytäminen aiheutti eniten päänvaivaa: ei vähiten siksi, että luulimme aluksi koulujen alkavan Skotlannista vasta syyskuun alussa elokuun sijaan ja etsimme kouluviikon päälle sijoittuvaa partioleiriä... Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä, ja vierailu paikallisen lippukunnan luokse saatiinkin lyötyä lukkoon parahiksi pari viikkoa sitten, kiitos Facebookin ja auttamishaluisten ihmisten.

Lentomme lähtee huomenna viiden aikaan iltapäivällä. Matkustamme viralliset päällä, joten jos kumminkaimasi kertoo nähneensä Helsinki-Vantaalla porukkaa hassuissa sinivalkoisissa uimalakeissa, ne oltiin me! Kuvia ja tarinaa matkalta on luvassa tänne uutukaiseen blogiimme, kunhan ehdimme päivittää - pysy kanavalla.

Puss och kram,

Henna
Lippukunnanjohtaja ja uusi vanha pieru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti